ATT TÄNKA PÅ INNAN FÄRGNING

Enligt en färsk undersökning så är det upp till 76 procent av alla kvinnor som färgar håret. Men gör man det själv, kan det vara svårt att få blandningen på färgen att bli helt rätt, varje gång. På en salong som hårsalongen Salong121 kan man om du vill,  spara din senaste färgkod. Allt för att vara säker på att det blir rätt nästa gång du besöker din personliga frisör. Salong 121 har kunskap och koll på färgkartan och ser till att färgen blir precis som du tänkt.

Vad du som kund bör tänka på innan det är dags för färgning?
Vet du innan vad du vill ha? Eller vill du höra med salongen? Behöver du enbart färga utväxten alternativt ha en större förändring? Rådgör med oss som kan hår och kan tipsa om hur ofta du bör färga håret. Har du en bild som visar hur du vill ha det, så ta med det till frisören.

En ofta förekommande fråga…Ska jag tvätta håret innan besöket på salongen?
– Nej, det ska du inte göra. Bra om det gått några dagar sedan senaste tvätten. När du tvättar håret sköljer du faktiskt bort fettet som är till för att skydda hårbotten och då kan skalpen vara mer känslig mot färgen eller blekningen. Så kom otvättat är rådet.

Är det någon skillnad på färgen hos frisören och den som går att köpa i butik?
– Ja, det är helt olika produkter.

Källa: Damernas Värld