Frisyrer som gör dig finast på festen

Bruduppsättning inför bröllopet

BRUDUPPSÄTTNINGAR INFÖR DET STUNDANDE BRÖLLOPET

Uppsatt bröllopsfrisyr eller utsläppt hår?  Valmöjligheterna till ditt bröllop är många! Innan du bestämmer dig för bröllopslooken du vill ha, råder vi dig att inspireras av några av de bruduppsättningar som du kan hitta på sociala kanaler eller i bröllopsmagasin.

Här har vi en kund som får en bruduppsättning inför sitt viktiga stundande bröllop. Kan vi få säga att kunden var väldigt glad åt sin nya frisyr.

 

Bröllopsfrisyrer för bruden

Bröllopsfrisyrer

BRUDUPPSÄTTNINGAR SOM INSPIRERAR

Att välja din bröllopsfrisyr är ett av många viktiga val precis som valet av brudklänning, accessoarer och makeup. Din klänning ska vara just din i rätt storlek och frisyren ska passa ditt personliga ansikte. Bröllopsmagasinet.se har satt samman en guide som ger dig tips och inspiration till den perfekta bröllopsfrisyren. Och när du väl bestämt dig så rådgör med oss så skapar vi den perfekta frisyren till bröllopet.

Din ansiktsform påverkar valet av frisyr.

Tänk på att ha rätt frisyr till din stil och framförallt till din ansiktsform. Det finns idag massor av eleganta, vackra och snygga bröllopsfrisyrer att välja bland – men att hitta en som passar ditt unika ansikte allra bäst är det färre val på. Välj den frisyr som framhäver din ansiktsform och dina fina drag. Och framförallt rådgör med oss som kan detta på salongen för bästa frisyren till bröllopet.

I stort så delas ansiktsformerna oftast in i fem olika typer; oval, rund, hjärtformat, fyrkantigt och långt.
Här kommer en kort beskrivning av de fem olika typerna:

Ovalt: Ditt ansikte är cirka 1/3-del mindre i bredd än i längd och du har få markerade drag
Runt: Ditt ansikte är lika brett som långt och du har få markerade drag
Hjärtformat: Ditt ansikte är bredast vid pannan och smalnar av nere vid hakan. Markerade kindben.
Fyrkantigt: Bred panna med nästan lika brett käkparti. Tydlig markerad käklinje
Långt: Ditt ansikte påminner om det ovala ansiktet, men du har hög panna och mer långsmalt ansikte överlag

Läs hela artikeln här >>

Källa : brollopsmagasinet.se

 • Ovalt ansikte
 • Runt ansikte
 • Fyrkantigt ansikte
Ta steget och klipp av dig håret

Kort och glamoröst hår

EN HÅRRSTIL SOM INSPIRERAR

Ett långt hår är känsligare och mer skadebenäget ju längre ut på hårtopparna du tittar. Kluvna hårtoppar är inte något vi vill ha. Då topparna börjat dela sig finns bara ett botemedel – att klippa av det skadade håret. Ett tips för att slippa det är att undersöka håret regelbundet och använda reparerande hårprodukter. Det ger dig både tid och tillfälle att hitta en mer bestående lösning.

Ditt hår skiljer sig från andra och det gör att du liksom övrigas hår som vill ge ett vårdat intryck behöver varierande skötsel, till stor del beroende på längden. Ett tips är att du inte bör tynga ned håret närmst hårbotten och att topparna behöver rikligt med balsam. Det i sin tur löser du enkelt genom att välja hårvårdsprodukter anpassade för långt hår.

  Vill du färga håret blont? Här är frisörens bästa tips!

  Färga håret av proffs

  ATT TÄNKA PÅ INNAN FÄRGNING

  Enligt en färsk undersökning så är det upp till 76 procent av alla kvinnor som färgar håret. Men gör man det själv, kan det vara svårt att få blandningen på färgen att bli helt rätt, varje gång. På en salong som hårsalongen Salong121 kan man om du vill,  spara din senaste färgkod. Allt för att vara säker på att det blir rätt nästa gång du besöker din personliga frisör. Salong 121 har kunskap och koll på färgkartan och ser till att färgen blir precis som du tänkt.

  Vad du som kund bör tänka på innan det är dags för färgning?
  Vet du innan vad du vill ha? Eller vill du höra med salongen? Behöver du enbart färga utväxten alternativt ha en större förändring? Rådgör med oss som kan hår och kan tipsa om hur ofta du bör färga håret. Har du en bild som visar hur du vill ha det, så ta med det till frisören.

  En ofta förekommande fråga…Ska jag tvätta håret innan besöket på salongen?
  – Nej, det ska du inte göra. Bra om det gått några dagar sedan senaste tvätten. När du tvättar håret sköljer du faktiskt bort fettet som är till för att skydda hårbotten och då kan skalpen vara mer känslig mot färgen eller blekningen. Så kom otvättat är rådet.

  Är det någon skillnad på färgen hos frisören och den som går att köpa i butik?
  – Ja, det är helt olika produkter.

  Källa: Damernas Värld

  Balayagetekniken får kundens hår att lyfta

  Folieslingor som ger naturligt utseende på håret

  En fin mörk toning  med hjälp av balayagetekniken. Ett naturligt utseende är en hårtrend som är väldigt populär i Sverige. Balayagetekniken är uppskattad på grund av att den ger sofistikerade och sömlösa övergångar mellan hårets naturliga färg och slingorna. Det är upp till kunden att välja en färgnyans som ger ett naturligt utseende eller ett lite mer dramatiskt resultat.

  Folieslingor och klipp

  FOLIESLINGOR MED BALAYAGE

  Här har vi en kvinnlig kund som fått balayage behandling av håret. 

  Visst finns flera färgtekniker för att få en fin frisyr med massor av liv. Det finns två sätt att att använda balayage , utan folie eller med folie. Tekniken med folie ger ett ett ljusare resultat. Detta beror på att foliepaketen hjälper till att alstra värme och kommer ge mer blekning och gör att håret blir ljusare på det viset. Visste du att ordet Balayage är det franska ordet för ”att svepa”, och innebär att frisören målar slingorna i håret på fri hand, vilket innebär bredare slingor.